ДІЯЛЬНІСТЬ АРХИЄРЕЯ

Єпископ Павло взяв участь у Божественній літургії у Свято-Георгіївському монастирі на Козацьких могилах

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 18 червня 2023 року, в неділю Всіх святих землі Української, очолив Божественну літургію у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких могилах (с. Пляшева Дубенського району).

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, єпископ Богородчанський Феогност, єпископ Васильківський Єфрем, намісник обителі архімандрит Софроній (Бордюк) та запрошене духовенство.

За богослужінням молилися віряни, які приїхали з різних куточків України, представники влади, меценати та інтелігенція.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

Після літургії Блаженнійший Митрополит Епіфаній освятив ікону Покрова Пресвятої Богородиці, яку написав український військовослужбовець.

На завершення Предстоятель Української Православної Церкви у співслужінні архієреїв та духовенства звершив літію за спокій душ полеглих українських козаків, які поклали життя у битві під Берестечком, а також взяв участь в урочистій ході та покладанні квітів до пам’ятника героям Берестецької битви.

Джерело