ДІЯЛЬНІСТЬ АРХИЄРЕЯ

Єпископ Павло взяв участь у засіданні Священного Синоду 26 липня 2023 р.

26 липня 2023 р. в Синодальній залі Митрополичого дому – Резиденції Предстоятеля Православної Церкви при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України). У засіданні взяли участь десять членів Священного Синоду, двоє були відсутні з поважної причини.

Священний Синод заслухав і взяв до відома звіт Блаженнійшого Митрополита Епіфанія про підготовку до Помісного Собору 27 липня 2023 року.
Синод попередньо схвалив проект порядку денного роботи Собору, ряд проектів документів для соборного розгляду та затвердження і вирішив деякі інші організаційні питання щодо роботи Помісного Собору.

Синодальним рішенням було утворено жіночий монастир у Чернівецькій єпархії та призначено його настоятельку, а також внесені зміни до статутів монастирів у Івано-Франківсько-Галицькій та Запорізькій єпархіях і до статуту Управління Вінницько-Тульчинської єпархії.

За поданням Комісії з питань канонізації святих Синод благословив місцеве шанування мироточивих ікон – образу Божої Матері «Одигитрія-Дорогобузька» у Рівненській єпархії (а також тексти тропаря, кондака і молитви) та «Спас Мироточивий» у Закарпатській єпархії.

Синод за поданням Богословсько-літургійної комісії затвердив тексти тропаря і кондака святителю Рафаїлу (Заборовському), митрополиту Київському, а також тексти молитов на возведення в сан протодиякона, протоієрея, ігумена і архімандрита для вміщення їх у Чиновнику архієрейського служіння.
На цьому засідання було завершене.

Джерело