Джерело «Всецариці» у церкві Св. Покрови м. Чортків

Джерело

Влітку 2001 року неподалік від каплички Божої Матері забило нове джерело. Спочатку думали, що то грунтові води вийшли на поверхню, тому і не надавали цьому факту особливого значення. Але вода не зникла. Джерело пульсувало навіть взимку. І в тому була Божа воля, щоб між появою першого і другого джерел був відрізок часу тривалістю у століття.

У неділю, 11 серпня 2002 року відбулося Архієрейське освячення джерела «Всецариці». За Божим провидінням співпало так, що в цей день ікону «Всецариці» було привезено в Україну із Афону.

Вже стало традицією щороку 11 серпня біля джерела «Всецариці» відправляти відпуст.

У 2004 році на День незалежності один військовий прийшов на територію храму з відеокамерою, аби відзняти усю його красу й вислати репортаж у Росію сестрі. Чоловік неодмінно хотів показати й чудотворні джерела. Підходить він ближче до каплички «Всецариці», дивиться на хрест, а його не видно, побачив ясність – у сонячних променях стояла фігура Божої Матері. Тривало це кілька хвилин. Знявши диво на камеру, чоловік прийшов до церкви і показав парафіянам. Протягом місяця Матір Божа в такому вигляді являлася неодноразово.

Блага вість швидко облетіла околицю. Цілий місяць щодня тут відправляли подячний молебень до Пресвятої Богородиці.

Стараннями настоятеля храму, отця Михаїла Левковича, на території облаштували купальню «Всецариці», куди пустили воду з обох цілющих джерел. Поруч зробили водоспад.

Кожної пятниці в церкві Св. Покрови відправляється Св. літургія о 900 год, а в 1000 год. – акафіст і молебень біля джерела «Всецариці», за зцілення хворих. Сюди приїжджають священики із прочанами різних конфесій, і з різних куточків України для відправи Богослужіння.