ДІЯЛЬНІСТЬ АРХИЄРЕЯ

У Тернополі відкрили благодійну виставку-аукціон живописних робіт

28 червня 2022 року, в День Конституції України, єпископ Павло взяв участь у відкритті благодійної виставки-аукціону картин, ікон, творчих робіт. Її проведення ініціювали Тернопільська та Тернопільсько-Теребовлянська єпархії Православної Церкви України і Тернопільський кооперативний фаховий коледж.

Єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло та архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор благословили проведення цього заходу. На виставці-аукціоні представили близько 60 робіт. Гроші, отримані від продажу картин, спрямують на потреби Збройних сил України.

“Ці ікони написані кілька років тому. Їх створив місцевий молодий художник. Він вдосконалював свою майстерність, пробував різні техніки і хотів, щоб ці ікони знадобилися для якоїсь доброї справи. Він просто віддав, щоб подарувати їх комусь або поставити у якесь достойне місце. Зараз віддати їх на потреби армії – це дійсно достойна місія”, – розповів єпископ Павло.

Першого ж дня на аукціоні продали 9 картин на понад 30 тисяч гривень. Як зазначив директор коледжу Василь Мулярчук, усі виручені гроші надішлють на рахунок Тернопільської єпархії ПЦУ. За словами владики Нестора, вже відомо, бійцям яких бригад передадуть цю допомогу.

“До нашої єпархії зверталися із кількох військових частин, зокрема, з 44 та 45 артилерійських бригад. Бійці просять допомогти їм придбати тягачі, адже мають нову зброю, але тягачів, які вони отримали разом зі зброєю – не достатньо. Також звертаються й з інших військових частин, у них менші потреби. Тому, якщо залишаться кошти, то ми будемо допомагати й іншим. Кожну гривню, виручену на цьому аукціоні, ми витратимо на допомогу нашим військовим”, – розповів архієпископ Нестор.

Триватиме благодійний аукціон упродовж місяця.