ДІЯЛЬНІСТЬ АРХИЄРЕЯ

Божественна літургія у день свята Різдва Пресвятої Богородиці

21 вересня 2022 року, коли Свята Православна Церква молитовно вшановує і відзначає перше дванадесяте свято в церковному році, Різдво Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло очолив Божественну літургію у храмі Воскресіння Христового, села Кобиловолоки. Співслужив владиці єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло та духовенство.
За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, а також під час Літургії виголошувались особливі молитовні прохання: «за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допоміг нам у всьому».
На запричасному стиху з повчальним словом проповіді до парафіян храму звернувся протоієрей Богдан Заяць. У своєму слові отець Богдан розповів про подію народження Діви Марії, її батьків та невпинну духовну опіку над усіма людьми, наголосивши про необхідність та важливість щирих молитов до Богородиці.
Після відпусту єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло подякував керуючому Тернопільсько-Теребовлянською єпархією єпископу Павлу за запрошення на спільне Богослужіння у величному і древньому храмі.
Богослужіння завершилось Водосвятним молебнем та уставним многоліттям.