ДІЯЛЬНІСТЬ АРХИЄРЕЯ

Єпископ Павло взяв участь в Божественній Літургії у кафедральному соборі Різдва Христового міста Тернопіль

У неділю всіх святих, 19 червня 2022 року,  Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав з архіпастирським візитом Тернопіль.

В кафедральному соборі Різдва Христового Предстоятель помісної Української Православної Церкви очолив урочисту Божественну літургію.

Його Блаженству співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій та численне духовенство.

За богослужінням молилися представники місцевої влади: голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш та мер Тернополя Сергій Надал.

Після прочитання Євангелія Митрополит Епіфаній виголосив першосвятительське слово проповіді.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Також Блаженнійший владика возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.

Наприкінці богослужіння відбулося відзначення медичних працівників церковними нагородами та хресний хід з чудотворною іконою Божої Матері Тернопільської, вшанування якої у неділю всіх святих встановлено рішенням Священний Синод нашої Церкви.

Окрім того, на могилі приснопам‘ятного митрополита Мефодія будо звершено молитву за спокій його душі.

Після Божественної літургії Його Блаженство разом з єпископатом та духовенством помолився на могилі сповідника віри Христової, лікаря Арсена Річинського, з нагоди 130-річчя з часу його народження.

Джерело