ДІЯЛЬНІСТЬ АРХИЄРЕЯ

Єпископ Павло взяв участь у богослужінні з нагоди храмового свята кафедрального собору Тернопільської єпархії

3 червня 2018 року, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло на запрошення архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора взяв участь у богослужінні з нагоди храмового свята кафедрального собору на честь святих Рівноапостольних Констянтина та Єлени, що в місті Тернопіль.

Божественну літургію очолили високопреосвященнійший Данило, митрополит Чернівецький і Буковинський, високопреосвященнійший Антоній, митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський, високопреосвященнійший Агапіт, архієпископ Вишгородський, керуючий справами Київської патріархії УПЦ Київського Патріархату, намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря, високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський та Кременецький, преосвященний Павло, єпископ Тернопільський і Теребовлянський у співслужінні духовенства Тернопільської та інших єпархій.

На богослужінні були присутні перші особи міста та області – міський голова Тернополя Сергій Надал, голова тернопільської ОДА Степан Барна, представники депутатського корпусу різних рівнів, ректори та представники місцевих ВУЗів, творча інтелігенція, численні парафіяни та паломники.

Під час богослужіння до святих Таїнств Покаяння та Євхаристії приступило чимало віруючих, а серед причасників було багато діточок, які прийняли це Святе Таїнство з рук преосвященного єпископа Павла.

Після відпусту Літургії архієреї очолили хресний хід духовенства та мирян від каплиці до місця зведення собору. Біля стін кафедрального собору свв. Рівноапостольних Костянтина та Єлени священнослужителі та богомольці проспівали молебень до святих, а митрополит Данило виголосив молитву в якій просив благословення в Бога на храм, що зводиться.

Завершилося свято традиційним окропленням храму та богомольців святою водою та уставними многоліттям Предстоятелю Української Православної Церкви Київського Патріархату, Святійшому Патріарху Філарету, єпископату, духовенству, чернецтву та всім благочестивим парафіянам.

 

За матеріалами Тернопільської єпархії