ДІЯЛЬНІСТЬ АРХИЄРЕЯ

Вшанування ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця»

Упродовж шістнадцяти років для церкви Святої Покрови в м. Чорткові 11 серпня є днем вшанування ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця». Саме в цей день в 2002 році відбулось освячення каплиці – джерела «Всецариці». З ранку починають з’їжджатися прочани до цього святого місця, тому, що тут відбулось з’явлення Пресвятої Богородиці і зцілення багатьох хворих від онкологічних та інших хвороб. В цьому році, в цей прекрасний сонячний день прочани з’їхались з Волинської, Рівненської, Хмельницької, та Івано-Франківської областей.

На запрошення преосвященнійшого Павла, єпископа Тернопільського і Теребовлянського Святу Літургію очолив високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький. Співслужили архієреям 32 священики з різних єпархій.

По закінченні Святої Літургії зі словом до вірних звернулися архієреї, у своїх проповідях торкнулися теми заступництва Пресвятої Богородиці у нашому земному житті. Владики закликали вірних просити Богородицю та всіх святих вблагати Господа і Бога Спаса Нашого Ісуса Христа послати мир і спокій нашій Богом береженій Україні. Настоятель храму митрофорний протоієрей Михаїл Левкович подякував архієреям, духовенству, прочанам, парафіянам та всім присутнім за щиру молитву з нагоди 16 річниці освячення джерела «Всецариці».

Богослужіння завершилось акафістом Пресвятій Богородиці заради Її чудотворної ікони «Всецариці».