ДІЯЛЬНІСТЬ АРХИЄРЕЯ

Архієрейське Богослужіння в храмі Святої Покрови м. Чортків

14 жовтня 2017 року в день свята Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії владика Павло, керуючий Тернопільсько-Теребовлянською єпархією, в церкві Святої Покрови м. Чорткова відслужив архієрейську Святу Літургію.

Після заамвонної молитви владика із повчальним словом звернусвя до вірних. У своїй проповіді розкрив суть свята та наголосив на великому милосерді Пресвятої Богородиці до кожного християнина.

По завершенню Богослужіння відбувся водосвятний молебень та архієрейське благословення усіх присутніх святою водою. Після чого церковна процесія перейшла на площу перед храмом, біля підніжжя Хреста з нагоди Незалежності України та пам’ятника Героям Небесної Сотні і всім воїнам-патріотам АТО, де було відслужено літію за загиблими за Незалежність України. В поминальній панахиді спільно молились і духовенство УГКЦ, міський голова Володимир Шматько, воїни учасники АТО, парафіяни та усі небайдужі жителі нашого міста. В своєму повчальному слові владика Павло подякував усім захисникам України за їх мужніть, та закликав усіх молитись за мир в Україні. З благословення Святійшого Патріарха Філарета владика Павло вручив кращим захисникам України в/ч А 1915, добровольцям, волонтерам відзнаки Української православної церкви Київського патріархату – медалі «За жертовність і любов до України»(п’ятьом – посмертно).

По завершенні заходу усі бажаючі поклали до підніжжя монументу запалені лампадки та квіти.

Фото Михайло Рисак