ДІЯЛЬНІСТЬ АРХИЄРЕЯ

Владика Павло співслужив Предстоятелю Церкви у Чернівцях

8 жовтня 2017 р. єпископ Павло на запрошення архієпископа Чернівецького і Кіцманського Онуфрія взяв участь у святковому Богослужінні з нагоди освячення нижнього храму кафедрального собору Ікони «Всіх скорботних радість» у Чернівцях.

Чин освячення нижнього храму кафедрального собору звершив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Святійшому владиці співслужили: Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Коломийський і Косівський Юліан, а також численне духовенство Чернівецької єпархії.

Під час Літургії Патріарх Філарет рукоположив у священичий сан диякона Миколу Шкрібляка, який також працює завідувачем кафедри культурології, релігієзнавства та теології Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.

Після Літургії Патріарх Філарет звернувся до присутніх з проповіддю, у якій привітав парафіян із освяченням святині наголосивши, що храм для людини має надзвичайно велике значення – він допомагає почути істину, яку відкриває Бог, та веде людей до спасіння. Також Світійший Патріарх звернув увагу, що всі ми – влада, громадськість – повинні робити усе заради єдності українського народу.

В рамках заходу Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відзначив церковними нагородами усіх, хто долучився до побудови собору.

Після літургії на площі перед собором Предстоятель разом з духовенством відслужив заупокійну літію за спокій душ усіх загиблих українських воїнів.

За матеріалами інформаційного сайту Київські єпархіальні відомості