ДІЯЛЬНІСТЬ АРХИЄРЕЯ

Єпископ Павло звершив чин Великого освячення води

19 січня (6 січня ст.ст.) Свята Православна Церква святкує Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, або Богоявлення. Це одне із найбільших дванадцяти свят. Свято Хрещення Господнього – одне із найдревніших свят християнської Церкви. Стародавня назва свята – «Єпіфанія» – явління, або «Теофанія» – Богоявлення, також його називали «свято Світла», «Святе Світло» або просто «Світло». Бо Бог приходить в світ цього дня, щоб явити світу Світло Неприступне.

На спогад події Хрещення Спасителя відбувається освячення води. Водосвячення на саме свято отримало свій початок в Єрусалимській Церкві в IV-V ст., де був звичай виходити на річку Йордан для водосвяття на спомин Хрещення Спасителя. В Україні з давних-давен на свято Богоявлення освячення води звершувалося на річках, джерелах, в колодязях та інших водоймах. Вода, освячена в день Богоявлення, набуває неабияких цілющих властивостей.

Цього року  єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло звершив чин Великого освячення води біля каплиці Покрови Пресвятої Богородиці, яка побудована на місці символічної могили воїнів УПА, зруйнованої більшовиками.

Владика Павло звернувся до віруючих із повчальним словом і наголосив на важливості свята. По завершенню владика благословив усіх присутніх святою водою.