ДІЯЛЬНІСТЬ АРХИЄРЕЯ

Престольне свято в храмі Святої Покрови м. Чортків

14 жовтня 2016 року в день свята Покрови Пресвятої Богородиці владика Павло, керуючий Тернопільсько-Теребовлянською єпархією, в церкві Святої Покрови м. Чорткова відслужив архієрейську Святу Літургію.

Після заамвонної молитви зі словом до вірних звернусвя владика Павло. У своїй проповіді навів повчальні приклади, розкрив суть свята та зазначив велику роль Пресвятої Богородиці в житті кожного християнина.

По завершенню Богослужіння відбувся водосвятний молебень та архієрейське благословення усіх присутніх святою водою. Церковна процесія перейшла на площу перед храмом, біля підніжжя  Хреста з нагоди Незалежності України та пам’ятника Героям Небесної Сотні і всім воїнам-патріотам АТО, де було відслужено літію за загиблими за Незалежність України. В поминальній панахиді спільно молились і духовенство УГКЦ Чортківського деканату, міський голова ВолодимирШматько, воїни учасники АТО, парафіяни та усі небайдужі жителі нашого міста.В своєму повчальному слові владика Павло подякував усім захисникам України за їх мужніть, та закликав усіх молитись за мир в Україні.

Святкове вітальне слово було надане міському голові Володимиру Шматьку. У  промові міського голови  пролунали щирі слова вдячності на адресу настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці о. Михайла,священика Андрія Левковичів та усім парафіянам за спорудження чудесного святого місця, біля якого сьогодні є щаслива можливість збиратися з молитвою.По завершенні заходу усі бажаючі поклали до підніжжя монументу запалені лампадки та квіти.