ДІЯЛЬНІСТЬ АРХИЄРЕЯ

Вшанування ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця»

11 серпня, з нагоди 14-ої річниці освячення каплички в честь «Всецариці»,  на території церкви Святої Покрови в місті Чорткові та 12-ої річниці з’явлення Матері Божої над капличкою, відбулося  вшанування ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця». Цьогоріч, як і в попередні роки святкування було  велелюдне та урочисте, адже не перелічити того побожного люду, який звертається до Матері Божої, як своєї Заступниці та Цілительки і прибуває щороку до цього місця. З самого ранку, зі сходом сонця, в цей прохолодний літній день, прочани  почали з’їжджатись з Волинської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Святу Літургію очолив високопреосвященнійший Антоній, митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський у співслужінні  преосвященнійшого Павла, єпископа Тернопільського і Теребовлянського та більше 40-ка священиків різних єпархій.

По закінченні Святої Літургії митрополит Антонійвиголосив проповідь, в якій розповів провелику силу благодаті Матері Божої, яка діє в джерелі «Всецариця». Ми повинні дякувати за ласку і заступництво, які Пресвята Богородиця зсилає на християн.

З подячним словом до архієреїв, священнослужителів, прочан та парафіян звернувся настоятель храму митр. прот. Михаїл Левкович, який подякував усім за щиру молитву в цей величний для нашої парафії день.

Богослужіння завершилось акафістом Пресвятій Богородиці заради Її чудотворної ікони «Всецариця».